четвер, 17 серпня 2006 20:29

За відмову від хабара міліціонерам дають премію

В Івановській області Росії міліціонерам, які затримують водіїв і не беруть від них хабарів, від початку серпня видають премії. Щоб отримати гроші, їм потрібно лише відкрити кримінальну справу і правильно її оформити. Правоохоронці не завжди можуть це зробити, кажуть в місцевому управлінні внутрішніх справ.

Сума хабара не впливає на те, якою буде премія міліціонера, розповів речник управління Владислав Радостін.

— Якщо якийсь "новий росіянин" запропонує інспекторові 10 тисяч доларів, то премію у 20 тисяч ми ніяк не зможемо заплатити, — говорить Владислав Радостін. — І навпаки, якщо сума хабара зовсім невелика, винагорода може бути значно більшою за неї.

Нещодавно один з інспекторів зупинив водія з Ярославської області за перевищення швидкості. Той пропонував 50 рублів. Міліціонер відмовився й отримав 400 рублів премії. А порушника за спробу підкупити інспектора засудили до року позбавлення волі умовно. Інший водій днями отримав за такий же злочин рік у колонії.

Владислав Радостін розповів, що найбільше хабарів беруть не інспектори дорожнього руху, а працівники карного розшуку. Їм платять, щоб вони неправильно кваліфікували злочин і не відкривали кримінальної справи.

— Матеріально заохочуючи інспекторів, нам вдасться частково викорінити хабарництво, — переконує Радостін. — Але ще потрібно виховувати службовців. А з цим поки що, на жаль, погано.

Зараз ви читаєте новину «За відмову від хабара міліціонерам дають премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі