понеділок, 27 листопада 2006 17:41

За порнографію китайцеві присудили довічне ув"язнення

Чень Хуей, 28 років, із міста Тайюань, столиці центральної китайської провінції Шаньсі, створив найбільший у країні порносайт. На ньому зареєструвалися 620 тис. користувачів. Торік чоловіка заарештували, а минулого тижня присудили довічне ув"язнення. До цього за подібні злочини у Китаї такого терміну не давали.

Разом із Чень Хуеєм над інтернет-сторінкою працювали ще вісім чоловік. Усім по 23 роки, крім одного, якому вже виповнилося 50. Вони отримали від 13 місяців до 10 років.

На сайті можна було купити тисячі фотографій і сотні фільмів. Перші 200 тис. користувачів зареєструвалися безплатно. Наступні — витягли з кишені по $30. А за $500 можна було отримати ексклюзивне довічне членство.

Скільки заробив на порнографії Чень Хуей, поліція досі не з"ясувала. На його банківських рахунках лежало $12 тис. Проте більшість грошей він витратив чи переказав у закордонні банки.

До початку 70-х років порнографія в Китаї була суворо заборонена. Пізніше, з розвитком Інтернету, ситуація змінилася, і сьогодні жителі Піднебесної — другі після американців користувачі мережі. Доступ до неї мають 123 млн китайців.

Активно боротися з порнопродукцією у "світовій павутині" влада країни почала два роки тому. Для цього були задіяні 30 тис. правоохоронців. Термін покарання збільшили до довічного ув"язнення. Однак відтоді подібний вирок судді винесли вперше.

Зараз ви читаєте новину «За порнографію китайцеві присудили довічне ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі