четвер, 28 вересня 2006 18:15

За каліцтво рядового сержанту дали чотири роки

Автор: фото: REUTERS
  Сержант Челябінського танкового училища Олександр Сивяков, через якого рядовому ампутували ноги і статеві органи, відсидить 4 роки
Сержант Челябінського танкового училища Олександр Сивяков, через якого рядовому ампутували ноги і статеві органи, відсидить 4 роки

Старшого сержанта Олександра Сивякова, 23 роки, з Челябінського танкового училища (Росія) засудили до чотирьох років колонії загального режиму. У вівторок його визнали винним у тому, що 1 січня цього року він знущався над рядовим Андрієм Сичовим, 19 років. Унаслідок отриманих травм солдатові ампутували обидві ноги і статеві органи.

Одразу після того, як Сичов опинився в лікарні, заарештували вісьмох військовослужбовців, у тому числі трьох офіцерів. Останніх пізніше звільнили з-під варти. А Олександр Сивяков залишився серед затриманих. Саме він безпосередньо знущався над рядовим.

На Новий рік "діди" в училищі напилися і почали розважатися. Із 40 солдатів, які були тоді в гарнізоні, побили сімох хлопців. З Андрія знущалися майже три години. Змушували його сісти навпочіпки і били по ногах. Потім прив"язали скотчем до ліжка і ґвалтували. Через травми у хлопця почалася гангрена.

Прокурор вимагав посадити сержанта на шість років, але суд покарав його менш суворо. Враховуючи час, який Сивяков провів у в"язниці під арештом, сидіти йому залишилося трохи більше трьох років.

Двох інших підсудних — Павла Кузьменка та Геннадія Билимовича — засудили на півтора року позбавлення волі з відстрочкою виконання покарання на один рік. Адвокати Сичова планують оскаржувати вирок.

Зараз ви читаєте новину «За каліцтво рядового сержанту дали чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі