вівторок, 09 лютого 2016 00:50

Від землетрусу обвалилися дві багатоповерхівки

Уранці в суботу 6 лютого на півдні Тайваню стався потужний землетрус силою 6,4 бала. Загинули понад 35 людей. Поранені більш ніж 500. 158 людей зникли безвісти. У 2-мільйонному місті Тайнань обвалилися два висотні будинки. На місці 17-поверхівки працює понад тисячу рятувальників.

З-під уламків визволили більш як 300 людей. Ще 30 витягли з-під руїн 7-поверхового будинку.

Під час землетрусу в зруйнованих квартирах було набагато більше людей, ніж живуть там постійно. Родичі збиралися разом святкувати східний Новий рік.

Влада розпочала розслідувати споруд­ження 17-поверхівки.

Молода пара купила квартиру на 14-му поверсі будинку п'ять років тому. Спочатку банк відмовився надати їм кредит без пояснення причин. Згодом дізналися, що це — через порушення на будівництві. Подружжя знайшло іншого кредитора.

Зараз 35-річна Чен і 38-річний Лі Ву-Чонг у тяжкому стані. Жінка має тріщину черепа. У чоловіка пошкоджені легені. Їхня 7-річна донька загинула.

— Люди з околиць, як Чен і Лі, уявлення не мали, як велися роботи. Були два забудовники. Перший збанкрутував. Про це дізналися, коли вже підписали контракт. Фундамент заклали жахливо. Другий забудовник нічого не поправив, — розповідає мати Чен.

Зараз ви читаєте новину «Від землетрусу обвалилися дві багатоповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі