понеділок, 11 грудня 2006 19:24

У столиці Казахстану цілий рік буде літо

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, 66 років, задумав новий архітектурний проект у столиці країни місті Астана. Він вирішив збудувати величезний намет, у якому навіть при 30-градусному морозі відвідувачі почуватимуться, наче влітку.

Намет, який місцеві жителі вже назвали величезною юртою, матиме 150 метрів заввишки і покриватиме територію, більшу за десять футбольних полів. Його виготовлять зі спеціального матеріалу, який вбиратиме сонячну енергію й нагріватиме повітря всередині.

Під наметом збудують вулиці з магазинами та кафе, створять штучні річку й озеро. На берегах ростимуть пальми. Відвідувачі зможуть "надворі" грати в теніс та гольф. Президент Назарбаєв сподівається, що такий розважальний центр урізноманітнить життя казахів узимку. Коли температура опускається нижче -20°С, люди зазвичай сидять по домівках.

1997 року Нурсултан Назарбаєв переніс столицю Казахстану з Алмати до Астани. Відтоді відомі архітектори з Великої Британії та Японії працюють над обличчям міста. Проект нового розважального центру розробляє британець Норман Фостер. Він зізнається, що завдання дуже складне. Влада ж обіцяє, що намет стоятиме вже за рік.

Зараз ви читаєте новину «У столиці Казахстану цілий рік буде літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі