пʼятниця, 10 лютого 2012 07:00

У сирійському пологовому під час обстрілів померли 18 дітей

Солдати армії Сирії обстрілюють із кулеметів, мінометів і танків місто Хомс. Це головний центр виступів проти президента 46-річного Башара аль-Асада. Рахунок загиблих протягом тижня обстрілів іде на сотні.

У вівторок у сирійській столиці Дамаск президент Асад на зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим пообіцяв припинити обстріл Хомса. А наступного дня на світанку місто знову обстріляли. Загинули близько 50 людей. На кілька годин зникла електрика. Місцеві кажуть, у міському пологовому в інкубаторах померли 18 недоношених дітей. Держтелебачення це заперечує. Уряд обіцяє продовжити наступ, доки в Хомсі не відновлять порядок. Демонстранти вимагають демократичних виборів і відставки Башара аль-Асада, який при владі 12-й рік. Перед цим протягом 29 років правив його батько Хафез.

— У Сирії є десятки спецслужб, які шпигують за власними громадянами. У сім'ї ніхто не знає, ким є його рідний брат, — каже опозиціонерка Рафіф Джуджаті.

У суботу Росія та Китай заблокували негативну резолюцію Ради безпеки ООН щодо Сирії.  Майже одразу після цього в країні почався новий збройний наступ на опозиціонерів.

Антиурядове повстання в Сирії спалахнуло торік у березні. Правозахисники кажуть, за цей час від рук внутрішніх сил безпеки загинули близько 7 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «У сирійському пологовому під час обстрілів померли 18 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі