вівторок, 04 квітня 2017 07:30

У Санкт-Петербурзі підірвали метро

Автор: ФОТО З САЙТА www.twimg.com
  Не менш як 10 людей загинули від вибухів у санкт-петербурзькому метро 3 квітня. Повністю вигоріли два вагони потяга
Не менш як 10 людей загинули від вибухів у санкт-петербурзькому метро 3 квітня. Повністю вигоріли два вагони потяга

3 квітня о 14:49 в метро російського Санкт-Петербурга пролунало два вибухи на станціях Сінна площа та Технологічний інститут. Загинули щонайменше 10 людей, ще 50 отримали поранення, за свідченнями очевидців. Метрополітен повністю закрили для відвідування.

У поліції міста повідомляють, що вибухи були потужністю 200—300 г у тротиловому еквіваленті. Вони знищили два вагони метро. Станції задимлені.

— У цей час у вагоні було багато людей. Усі сиділи, багато хто стояв. Вибух прогримів між станціями Сінна й Технологічний інститут. Був гучний звук, потім різкий запах, дим. Ми одразу перейшли в кінець вагона, утворилася тиснява. Все сталося на ходу, потяг не зупинявся. На Технологічному інституті всі вийшли, — розповідає очевидець Поліна Романовських, 30 років. — Побачили, що сусідній вагон розкурочило — вікна розбиті, немає світла, всюди кров. Звідти витягували людей: когось виносили, когось підтримували. Постраждалих було багато, чоловік 10‑15 точно.

В якості пріоритетної версії вибуху назвали тер­акт.

— Насамперед, ми завжди розглядаємо всі варіанти — і побутові, і кримінальні. Перш за все, прояви терористичного характеру, — каже президент РФ Володимир Путін.

Ще один вибуховий пристрій знайшли сапери на станції Площа Повстання.

Зараз ви читаєте новину «У Санкт-Петербурзі підірвали метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі