вівторок, 25 січня 2011 00:00

У ресторані "Сучасний туалет" майже не буває вільних місць

У китайському місті Куньмін провінції Юньнань відкрили ресторан "Сучасний туалет". У закладі 50 місць. Столики зроблені у вигляді раковин та ванн, зверху накритих прозорим склом. Із-під скла видно ляльки, які "купаються". Відвідувачі сидять на унітазах з опущеною накривкою. На полицях викладено іграшки, що нагадують людські екскременти. Їх купують як сувеніри. На стінах картини із зображенням людей, які справляють потребу.

— Деколи незвичні поєднання спрацьовують якнайкраще. Туалет і ресторан окремо — речі буденні. Вони необхідність, а не цікавинка, — говорить відвідувач 29-річний Ян Сівен. — Спочатку зайшов у заклад, бо подумав, що то вбиральня. Коли побачив, що ресторан, вирішив пообідати. За два тижні побував там тричі. Страви мають непривабливий вигляд, але дуже смачні й абсолютно не шкідливі для здоров'я.

— Найбільше заманює ціна. За 3–4 долари можна замовити будь-яку страву, — говорить Чжен Мін, 18 років. — Уперше прийшов у ресторан із подругою. Замовили морозиво. Я довго сміявся, коли його принесли. Воно було розмазане по тарілці. Дівчину мало не знудило. Образилася, сказала, що більше нікуди зі мною не піде.

Відвідувачам, які завітали вперше, пропонують скуштувати  "Діарею із засохлим гноєм" — так називають десерти з шоколаду, "Кривавий корм" — десерт із полуницю, "Зелену дизентерію" — желе з ківі. Найчастіше клієнти просять страву "Наш знаменитий закреп" — запечену в розтопленому салі картоплю з прянощами. Каву та інші напої подають у пластикових пісуарах. Витерти руки і рот можна туалетним папером. Рулони висять збоку кожного столика.

— Деякі відвідувачі вагаються, коли бачить меню, — говорить офіціант Сай Мао. — Дуже довго вибирають. Перед замовленням по кілька разів перепитують, просять поради. Є й такі, що розвертають і йдуть, так нічого й не замовивши.

Власник ресторану-туалету 36-річний Сюй Лян прибутками задоволений.

— Навіть не очікував, що справи підуть настільки добре. У закладі практично не буває вільних місць. Охочих поїсти в "туалеті" більшає що не день. Переважно приходять студенти. Дехто по кілька разів на тиждень. Приймаємо багато туристів. Навіть літні люди заходять посидіти. Кажуть, у ресторані можна насміятися від душі.

Зараз ви читаєте новину «У ресторані "Сучасний туалет" майже не буває вільних місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі