середа, 17 серпня 2011 03:30

Священний місяць Рамадан почався 1 серпня

Автор: фото з сайта www.bigpicture.ru
 

12 серпня мусульмани моляться в національній мечеті Байтул Мукаррам у місті Дакка, столиці Бангладеш.

Цьогоріч мусульманський священний місяць Рамадан почався 1 серпня. Цю дату визначили за сходом нового місяця за мусульманським місячним календарем. Під час Рамадану вірянам від сходу до заходу сонця не можна їсти, пити та курити. А також розважатися та робити все, що суперечить мусульманській благочесті. Уночі заборони знімають. За порушення посту без поважної причини мусульманин повинен нагодувати 64 людини, відпустити на волю трьох рабів та постувати ще три дні.

— До настання Рамадану нам треба завершити всі справи, щоб нічого не відволікало від поклоніння. Натомість у цей час можна читати Коран і думати про покаяння, — каже Айрат Мовахеді, один з учасників колективної молитви у Дацці.

Протягом Рамадану іноземних туристів просять виявити повагу до мусульман та утриматися від куріння і споживання алкоголю в людних місцях. Багато магазинів, банків та інших установ зачиняють о другій дня. Цього року священний місяць триватиме до 29 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Священний місяць Рамадан почався 1 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі