середа, 27 березня 2013 05:30

Став першим продавцем "мерседесів"

Борис Березовський народився у Москві в сім'ї інженера і лаборантки. Закінчив факультет електроніки у Московському лісотехнічному інституті. Після закінчення вузу працював інженером. Паралельно навчався в аспірантурі. Захистив докторську.

1989-го почав свій перший бізнес-проект "ЛогоВАЗ". Організація була першим офіційним імпортером "мерседесів" у Росії і стала першим великим джерелом доходів Березовського.

Після розпаду СРСР заробив статки на приватизації.

На початку 2000-х активно підтримував теперішнього президента Росії Володимира Путіна, який балотувався на главу держави. Але коли той прийшов до влади, Березовський потрапив в опалу. Його звинуватили у фінансових махінаціях. Тоді 2003-го Березовський попросив політичного притулку у Великій Британії. За кордоном оголосив себе політичним вигнанцем.

2007-го Бориса Березовського заочно визнали у Росії винним у шахрайстві й ухилянні від сплати податків. Засудили на шість років в'язниці.

Близько двох місяців тому Березовський привітав листом Путіна із днем народження, у якому, за словами речника президента РФ, просив дозволу повернутися у Росію.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Став першим продавцем "мерседесів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі