пʼятниця, 01 вересня 2017 06:20

Росія створює в США воєнізовані загони

У США працівники російських консульств створюють мережі проросійських молодіжних воєнізованих загонів. Ще перед вторгненням РФ до Криму й Донбасу в американських містах почали масово з'являтися представники організації "Росмолодежь".

Про це пишуть американські ЗМІ.

"У Каліфорнії організовують так звані дитячі проросійські напіввійськові табори. Одна з місцевих православних парафій оголосила набір бажаючих пройти в них курс молодого бійця. Вчать поводитися зі стрілецькою зброєю, спортивним луком, метати ножі. Мета навчання для дітей і підлітків підноситься як винятково "спортивно-патріотична". Але представники діаспори й американці підозрюють, за цією ширмою ховається розгалужена мережа кремлівської агентури у США", — пише американський журналіст Руслан Гуржій.

Ттабори під російськими назвами "Скіф" і "Русичі", відкриваються і в сусідніх штатах — Вашингтон і Орегон. Організатором проросійського руху на території США називають Станіслава Холодного. Він служив у радянському спецназі під час війни в Афганістані.

Подібна ситуація склалася і в Європі, пише німецький журнал "Більд". Кремль організував секретні спецзагони, що діють на базі шкіл бойових мистецтв "Система".

Зараз ви читаєте новину «Росія створює в США воєнізовані загони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі