середа, 06 грудня 2006 17:47

Родина священика згоріла у власному домі

Сталася пожежа у будинку православного священика Андрія Ніколаєва в російському селі Прямухіно Тверської області. У вогні загинув він, його дружина Оксана і троє дітей: 9-річний Давид, 7-річна Анна і 4-річна Анастасія.

Правоохоронці розглядають кілька версій події. Підозрюють, що будинок облили бензином і підпалили. Вхідні двері, за деякими даними, були закриті ззовні. Необережне поводження з вогнем відкинули відразу. У сім"ї ніхто не курив, не вживав спиртного. Дітей без нагляду не залишали.

Місяць тому російські газети писали, що отцю Андрію погрожували односельці. Багатьох із них він намагався позбавити алкогольної залежності, та не всім це подобалося. Кілька разів у селі грабували церкву. А будинок священика раніше вже намагалися підпалити.

Сусіди ж розповідають, що ворогів Ніколаєв не мав. Священнослужителі теж закликають не поспішати з висновками. Храми в селах, мовляв, часто грабують. А в будинку отця Андія нібито були проблеми з опаленням.

Губернатор Тверської області Дмитро Зеленін взявся особисто контролювати хід розслідування справи.

— Якщо справді був злочин, убивць мають покарати якнайсуворіше, — каже він. — Тому що таке навіть з усім християнським смиренням не прощається.

Зараз ви читаєте новину «Родина священика згоріла у власному домі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі