пʼятниця, 14 червня 2013 00:30

Повсталих витіснили з площі Таксим

Відносний спокій на вулицях Стамбула встановився у середу. Уночі перед тим поліцейські за допомогою водометів, сльозогінного газу й гумових куль змусили протестувальників відступити з площі Таксим. Вона прилягає до парку Гезі, в якому розташоване наметове містечко незгодних із політикою прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Звідти 28 травня почалися протести.

— Я тут, бо ще під час першої сутички поліцейські побили мого брата, — каже один із протестувальників Кенан Агач. — Я намагаюся захистити свої людські права. Не виступаю проти поліції, але вони прийшли вранці й закидали нас газовими гранатами. Якби вони попередили перед цим, сутичок можна було б уникнути.

На ранок середи Таксим розчистили й відновили там дорожній рух.

— Ми не будемо зачіпати молодих людей, які залишаються у парку. Після операції на Таксим, ці протестувальники з парку Гезі перебувають у дуже небезпечній зоні. Залишатися там для них дуже ризиковано, — попередив губернатор Стамбула Гусейн Авні Мутлу.

Сутички з поліцією тривають понад два тижні. За цей час загинули п'ятеро людей. Понад п'ять тисяч поранені.

Зараз ви читаєте новину «Повсталих витіснили з площі Таксим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі