пʼятниця, 16 серпня 2013 05:30

На курорті Хургада застрелили відвідувача кафе

Щонайменше 278 людей загинули в середу в столиці Єгипту Каїрі та в регіонах, коли поліцейські й військові почали зачищати наметові містечка прихильників поваленого президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі. За день сутички охопили всю країну. Кількість загиблих постійно зростає. На всій території Єгипту ввели надзвичайний стан. Це надає право владі проводити арешти та обшуки без санкцій суду.

У середу вранці наметові містечка в Каїрі оточили броньовики. Поліція повністю очистила площу перед Каїрським університетом, де майже місяць відбувалися акції протесту прихильників руху "Братів-мусульман" та їхнього ставленика 61-річного Мухаммеда Мурсі, усуненого  від влади військовими 30 червня.

Проти опозиціонерів застосовували гранати зі сльозогінним газом та вогнепальну зброю. Ісламісти також озброєні. У перестрілки потрапляли іноземні журналісти, четверо з яких загинули. У місті Хургада місцевий житель загинув від кулі, коли сидів у кафе в центрі міста. Британка Рут Шерлок опинилася в мечеті Нурі Катаб, де розмістився польовий шпиталь протестувальників, коли його почали штурмувати військові.

— Кожен із-понад сотні людей у мечеті побіг до виходу. Волонтери змушені були кидати поранених, щоб врятуватися. Без взуття — залишили його перед входом, ми намагалися втекти. Пролунали постріли й натовп у паніці спробував продертися до задніх воріт. Над головами кружляли гелікоптери.

Після розгону табору ісламістів віце-президент Єгипту, лауреат Нобелівської премії миру 71-річний Мухаммед ель-Барадеї подав у відставку, не бажаючи відповідати за рішення, з якими він не згоден.

Зараз ви читаєте новину «На курорті Хургада застрелили відвідувача кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі