понеділок, 29 січня 2007 19:42

Дипломати ООН заборгували 18 мільйонів доларів за парковку

Біля приміщення штаб-квартири ООН у Нью-Йорку стоїть дорожній знак, який забороняє ставити автомобілі. На ньому також написано, що мінімальний штраф за порушення цієї вимоги — $205. Дипломати вже заборгували владі міста $18 млн у вигляді несплачених штрафів.

Припаркуватися в Нью-Йорку дуже важко. Майже на кожному стовпі в центрі міста висить знак, який забороняє це робити. Саме тому більшість його мешканців користуються метро або їздять на таксі.

Проте дипломати знають про свій імунітет і порушують закон. Генеральний секретар Пан Гі Мун, 62 роки, змушений був нагадати про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху.

Сам він ходить на роботу пішки. Мешкає в готелі неподалік свого робочого місця. У його офіційній резиденції роблять ремонт, на який витратять близько $4,9 млн. Зокрема за нову систему опалювання і кондиціонування заплатять $2,1 млн, ще $200 тис. — за облаштування кухні.

Генеральна асамблея ООН ухвалила рішення провести ремонт в офіційній резиденції, бо будинок зведений 85 років тому. Тут часто бувають перебої з електропостачанням, застаріли ліфти й водопровід. На ці незручності скаржився ще попередній генсек Кофі Аннан.

— Квартира справді потребувала ремонту, — казав він. — Я радий, що його не почали за час моєї роботи і мені не довелося протягом року мешкати в готелі.

За проживання в своїй оселі площею 1300 кв. м генеральні секретарі не платять.

Зараз ви читаєте новину «Дипломати ООН заборгували 18 мільйонів доларів за парковку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі