понеділок, 24 липня 2006 18:03

Члени СНД подумали, як їм змінитися

Лідери країн-членів СНД минулої суботи у Москві вирішували, як їм реформувати організацію, щоб вона ефективно працювала. Усі знали, що ніяких документів приймати не будуть, а просто поговорять. Та й брали участь у зустрічі лише чільники Росії, Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану й Узбекистану.

— Те, що держави СНД не задоволені роботою цієї організації, усім відомо, — визнав президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, 66 років, який цього року головує в об"єднанні. За його словами, СНД перетворилася на клуб для зустрічей президентів, бо рішення організації не є обов"язковими для виконання в усіх країнах. Саме це й пропонував змінити Назарбаєв.

Напередодні, у п"ятницю, президент Росії Володимир Путін, 53 роки, запросив своїх колег у заміський ресторан. Там під народні пісні вони випили горілки і попоїли оселедців з вареною картоплею і цибулею та малосольних огірочків і грибів. Скуштували також шашликів із баранини й закусили пирогами з медом і яблуками.

У суботу після зустрічі гості спостерігали за кінними перегонами на Центральному іподромі Москви. Там жокеї виборювали приз президента Російської Федерації із загальним фондом у 6 млн рублів ($222 тисяч).

На зустріч глав країн-членів СНД не приїхали президенти України, Грузії, Вірменії і Туркменістану.

Віктор Ющенко, 52 роки, повідомив, що через напружену політичну ситуацію в Україні йому краще залишатися в Києві. Президент написав Путіну листа, в якому детально пояснив, чому не зміг приїхати, запевнивши, що Росія — стратегічний партнер України.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі, 38 років, хотів поговорити з Путіним наодинці, мав конкретні пропозиції щодо врегулювання відносин між двома державами. Російський президент запропонував поспілкуватися на іподромі, але Саакашвілі вирішив, що це — не відповідне для такої розмови місце.

Лідер Вірменії Роберт Кочарян, 51 рік, не зміг прибути на зустріч, бо застудився. А президент Туркменістану Сапармурат Ніязов, 66 років, ще раніше попередив, що не приїде — він відпочиває на узбережжі Каспійського моря.

Зараз ви читаєте новину «Члени СНД подумали, як їм змінитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі