вівторок, 10 жовтня 2006 16:12

Буш-старший утретє пережив найщасливіший день у житті

Автор: фото: REUTERS/Kevin Lamarque
  Джордж Буш-старший з дружиною Барбарою на церемонії спуску на воду корабля, названого його іменем
Джордж Буш-старший з дружиною Барбарою на церемонії спуску на воду корабля, названого його іменем

"Перший найщасливіший день у моєму житті був, коли я одружився, другий — коли мої сини Джордж і Ніл стали губернаторами. Сьогодні третій найщасливіший день у моєму житті", — сказав минулої суботи 82-річний екс-президент США Джордж Буш-старший.

Разом з дружиною Барбарою у місті Ньюпорт Ньюз він узяв участь у спуску на воду нового військового корабля, названого його іменем.

У суботу майже цілий день була гроза, лив дощ. Двогодинну офіційну програму довелося скоротити. Усі намагалися якнайшвидше прочитати свої промови. Розбити об борт нового авіаносця традиційну пляшку шампанського доручили 47-річній доньці Буша-старшого Дороті.

У Барбари та Джорджа п"ятеро дітей. Перший син — Джордж Буш-молодший — зараз є президентом США. На цій посаді перебуває вже другий термін. До того був губернатором штату Техас.

Його сестра Робін померла трирічною від лейкемії. Джорджеві тоді було сім років. Про хворобу сестри він дізнався вже після її смерті — батьки від нього це приховували.

Третім у сім"ї народився Джеб. Зараз йому 52 роки, і він керує штатом Флорида. Під час президентських виборів 2000 року, коли за посаду глави держави боровся його брат Джордж, у штаті Джеба провели суперечливий перерахунок голосів. Бюлетені в усіх інших штатах на той час уже порахували, і результати засвідчували нічию. Усе тоді залежало від Флориди. Після перерахунку Джордж Буш таки став президентом США.

Нілові Меллону Бушу зараз 51. Сім років тому він заснував компанію, яка розробляє освітні комп"ютерні програми. Одним із головних його інвесторів є 60-річний російський олігарх Борис Березовський. Минулого місяця їх бачили разом на футбольному матчі в Лондоні.

На рік молодший за Ніла четвертий син Бушів, Марвін. Колись він був директором, а зараз є радником ради директорів страхової компанії "НСС". Ходять чутки, що за прикладом батька і двох старших братів Марвін теж піде у політику.

Наймолодша у сім"ї — 47-річна Дороті Буш Кох. Вона взяла прізвище свого другого чоловіка. Дороті займається доброчинністю, допомагає братам у їхніх передвиборних кампаніях. Її батько був президентом США у 1989–1993 роках, а старший брат на цій посаді зараз, й обидва мають однакові імена. Тому Буша-старшого вона називає просто татом, а до брата звертається "пане президенте". Так само називає сина і сам Буш-старший.

Зараз ви читаєте новину «Буш-старший утретє пережив найщасливіший день у житті ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі