вівторок, 24 вересня 2013 07:00

Будинок мисливця штурмувала бронетехніка

У ніч на 17 вересня поблизу австрійського міста Аннаберг 55-річний Алоїс Губер убив трьох спецназівців і медичного працівника. Після цього підпалив свою ферму й застрелився. Його збирались арештувати за незаконні нічні полювання. Алоїс полював на оленів та відрізав їм голови.

Погоня за Губером тривала 12 год. На його затримання виїхали 100 чоловік спецназу "Кобра" та підрозділ солдат на бронетехніці. Востаннє такі сили задля затримання злочинця в Австрії задіювали 1945 року.

Частина правоохоронців переслідували браконьєра, решта звели навколо його будинку огорожу. Втікаючи "тойотою", Губер протаранив її та потрапив у кювет. На ходу вистрілив в 51-річного поліцейського, той помер за 2 год. Потім сховався в лісі. Коли приїхала "швидка", почав по ній стріляти і вбив водія. Смертельно поранив ще одного поліцейського.

Алоїсу таки вдалося вирватися. По дорозі він натрапив на патруль "Кобри", застрелив його водія. Приїхав на свою ферму в селищі Гроспіль поблизу міста Мельк. Там сховався у спеціально облаштованому бункері, а саму ферму підпалив. Поліцейські прибули на пожежу.  Згодом на згарищі виявили обгорілий труп. Медики кажуть, це — Губер. Експертиза показує, що він застрелився.

Губер полював уночі. Убивав оленів і відрізав їм голови, а тіла викидав у кущі. На його фермі знайшли сотні рогатих черепів. Працював у транспортному бізнесі. 18 років тому його дружина померла від раку. Жив на фермі з вівчаркою Буґґі. Мав майже сотню мисливських рушниць та снайперських гвинтівок, пристрої нічного бачення. Міг полювати лише на дрібних тварин, за ліцензію.

— Ми часто ходили полювати на кроликів і фазанів. Ніколи не згадували про браконьєрство, — каже власник готелю Мартін Егер, знайомий Губера.

— Він був тихим, приємним чоловіком. Ніколи не робив нічого поганого. Важко навіть уявити, що в ньому стільки агресії, — додає сусід Адельгейд Вейдер.

Під час переслідування Губер надіслав знайомому повідомлення: "На жаль, це правда. Я і є браконьєр з Аннеберга. Це я застрелив трьох поліцейських. Буґґі я теж застрелив. Мене їм не впіймати". Раніш казав, що захоплення полюванням робить із нього шизофреніка.

В Австрії за браконьєрство можуть ув'язнити на три роки. Ліцензію видають після іспиту. Мисливець має добре знати всі види зброї, балістики, традиції полювання, різновиди тварин та види їхніх захворюваннь.

Зараз ви читаєте новину «Будинок мисливця штурмувала бронетехніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі