понеділок, 24 вересня 2007 17:26

Білоруси платять за перевірені листи

Білоруським митним службам закон дозволяє перевіряти міжнародні листи та бандеролі. З минулого місяця за таку роботу платять самі білоруси, які отримують пошту. Один перевірений лист коштує їм близько $1.

— Я вже звикла, що листи з-за кордону відкривають на митниці, а потім заклеюють скотчем, — говорить білоруска Марина Рахлей. — Хтось же повинен виймати з конвертів зайві літри алкоголю та брати на себе віруси сибірської виразки, які висилають мені друзі. Але те, що за чуже задоволення читати мої листи я змушена платити — це вже щось новеньке.

Кореспонденцію на білоруській митниці перевіряють за допомогою рентгена або вручну. Після огляду конверт заклеюють.

Білоруська влада нововведення пояснює приєднанням до Всесвітньої поштової конвенції, яка вступила в силу в країні у січні цього року. У четвертому розділі конвенції зазначено, що поштова адміністрація держав відправлення та призначення може перевіряти кореспонденцію на митниці. Також згадується, що тариф за перевірку можна стягувати з відправника або адресата.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси платять за перевірені листи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі