неділя, 12 листопада 2006 17:35

Японська принцеса одягла подарунок від імператора

Автор: фото: reuters/Yoshikazu Tsuno
  П’ятирічна японська принцеса Айко разом зі своєю матір’ю принцесою Насако  під час церемонії переходу від немовляти до дитини, що проходила в столиці Японії Токіо
П’ятирічна японська принцеса Айко разом зі своєю матір’ю принцесою Насако під час церемонії переходу від немовляти до дитини, що проходила в столиці Японії Токіо

Імператор Японії Акіхіто, 72 роки, подарував народженому у вересні онукові 26-сантиметровий меч. Він має оберігати хлопчика від хвороб та нещасть. А своїй онучці Айко монарх презентував традиційний жіночий костюм. Минулої суботи дівчинка одягла його вперше.

Першого грудня Айко виповниться п"ять років. Вона повинна була пройти церемонію переходу від немовляти до дитини. У наряді від дідуся дівчинка з"явилася у храмі, де священики помолилися за її здоров"я.

Принцеса Айко від свого народження перебуває в центрі уваги всієї Японії. Через відсутність престолонаслідників чоловічої статі вона могла стати першою жінкою-імператором. Натовпи журналістів із телекамерами та фотоапаратами слідкували за тим, як дівчинка вперше пішла у Діснейленд. Пізніше країна спостерігала, як у квітні принцеса стала ученицею першого класу.

Тоді всі знали, що у школі Айко перевдяглася з новенького темно-синього костюма в щоденний одяг, помила руки і прополоскала горло — так японці роблять із міркувань гігієни. Потім погралася на вулиці, з"їла обід, який для неї приготувала мама, знову перевдяглася й о 12.30 поїхала додому.

Щоб Айко могла стати імператрицею, розробили зміни до закону. Проте шостого вересня її тітка, 39-річна принцеса Кіко, народила сина Хісахіто. На спадкоємця престолу Японія чекала понад сорок років.

Зараз ви читаєте новину «Японська принцеса одягла подарунок від імператора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі