понеділок, 20 листопада 2006 17:50

98-річний архітектор одружився із секретаркою

Бразильський архітектор Оскар Німейєр, який спроектував столицю країни місто Бразіліа, одружився за місяць до свого 99-річчя. Два роки тому в чоловіка померла перша дружина Анніта Балдо. Разом вони прожили 76 років.

Тепер Німейєр взяв шлюб із 60-річною Верою Лусією Кабрейрою. Жінка працює в нього секретаркою 14 років.

— Найкраще, що може мати чоловік поряд із собою, — це жінка, — вважає архітектор. — Без неї неможливо жити.

Скромне весілля відбулося в квартирі молодого в Ріо-де-Жанейро. Там, у багатоповерхівці, архітектор живе все життя. Привітати Німейєра прийшли лише представники мерії, які узаконили шлюб, і найближчі друзі. Навіть для родичів це весілля стало несподіванкою.

Ріо-де-Жанейро було столицею Бразилії з 1765 по 1960 роки. Побудувати нове головне місто країни наказав тодішній президент Хуселіно де Олівейра. У конституції давно було прописано, що столицю потрібно перенести з узбережжя ближче до центру країни. Оскар Німейєр спроектував для неї більшість громадських установ і житлових районів. Нове місто звели за три з половиною роки.

Усе життя архітектор сповідував комунізм. 1965 року через свої погляди змушений був переїхати до Парижа. Удома пограбували його офіс, знищили редакцію журналу, який він видавав. Замовники почали відмовлятися від співпраці. Натомість у Франції робота Німейєра подобалася президентові Шарлю де Голлю. У Європі архітектор став  популярним.

У рідне Ріо Німейєр повернувся через 21 рік. Він досі працює у своєму офісі в багатоповерхівці без жодних вивісок. Зранку зустрічається зі студентами, а по обіді проектує будинки.

Від першого шлюбу має доньку, 5 онуків, 13 правнуків і 5 праправнуків.

Зараз ви читаєте новину «98-річний архітектор одружився із секретаркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі