неділя, 10 січня 2021 12:11

Жорстко і без вибору: що зробили із заколотниками штурму Капітолію

Жорстко і без вибору: що зробили із заколотниками штурму Капітолію
У США затримали кількох учасників штурму Капітолію. Фото: REUTERS.

У США взяли під варту ще кількох учасників штурму Капітолію. У тому числі Джейкоба Ентоні Ченслі, який прорвався до Конгресу з розфарбованим обличчям, хутряною шапкою і з рогами. Він називає себе шаманом QAnon, безглуздої теорії змови.

У заяві федерального прокурора Вашингтона йдеться, що Ченслі ніс із собою спис довжиною 6 футів з американським прапором, прив'язаним трохи нижче леза. Його взяли під варту за звинуваченнями насильницьке проникнення і хуліганство, передає ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заворушення біля Капітолія: поліція знайшла автомобіль з бомбами

Також, затримали 36-річного Адама Джонсона з Флориди, якого сфотографовали за кафедрою спікерки Палати представників Ненсі Пелосі. Чоловіка звинувачують у розкраданні державного майна та насильницькому проникненні. А ще чоловіка з Алабами, який мав 11 коктейлів Молотова.

Ще один обвинувачуваний - законодавець із Вірджинії Деррік Еванс. Він опублікував в інтернеті відео, на якому він стоїть біля будівлі з прихильниками Трампа, а потім входить всередину.

6 січня Конгрес США повинен був затвердити результати голосування вибірників, які підтвердили перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Дональда Трампа, які увірвалися до будівлі. У результаті зіткнень загинуло п'ятеро людей. Поліція затримала 52 учасників заворушень.

Зараз ви читаєте новину «Жорстко і без вибору: що зробили із заколотниками штурму Капітолію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі