понеділок, 09 серпня 2021 16:43

Захід ударив по режиму Лукашенка новими санкціями

Захід ударив по режиму Лукашенка новими санкціями
Глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб каже, що санкції спрямовані на режим Лукашенка, а не на білорусів / Getty Images

США й Велика Британія запровадили нові санкції проти білоруського режиму.

Лондон запровадив пакет торгових, фінансових і авіаційних санкцій проти Мінська. Про це пише РБК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лукашенка накинулися на НАТО й США з обвинуваченнями

"Режим Лукашенка продовжує придушувати демократію і права людини в Білорусі. Ці санкції демонструють, що Велика Британія не прийматиме такі дії. Продукцію державних підприємств Лукашенка не мають продавати у Великій Британії, а наші аерокосмічні компанії не торкатимуться його парку розкішних літаків", - заявив глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб.

Пакет санкцій проти Білорусі містить заборону прольоту або посадки білоруських літаків у Великій Британії і заборону на надання технічної допомоги флоту літаків президента Лукашенка.

Торгові заходи стосуються калію, нафтопродуктів, тютюнових виробів, а також товарів і технологій подвійного призначення задля скорочення обсягу доходів, що надходять режиму. Вони мають обмежити доступ до товарів, які можуть сприяти внутрішнім репресіям.

Фінансові заходи забороняють покупку перекладних цінних паперів та інструментів грошового ринку, випущених білоруською державою, і надання Білорусії кредитів.

"Це додатковий крок у тиску на режим Лукашенка. Вони спрямовані на державні інститути й тих, хто його оточує, щоб змусити їх змінити поведінку. Водночас мінімізуючи, наскільки можливо, наслідки для населення", - ідеться в повідомленні глави британського МЗС.

9 серпня 2020 року, у Білорусі почалися масові протести через сфальсифіковані президентські вибори. На них перемогла опозиціонерка Світлана Тіхановська, але змушена була покинути країну. Диктатор Лукашенко сфальсифікував вибори і став самопроголошеним президентом.

Зараз ви читаєте новину «Захід ударив по режиму Лукашенка новими санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі