субота, 02 січня 2021 17:28

Відкрили термінал, який прийматиме скраплений газ зі США

Відкрили термінал, який прийматиме скраплений газ зі США
1 січня 2021 року на острів прибув перший танкер із газом, розвантажуватимуть який до 3 січня. Фото: pixabay

На острові Крк в Хорватії розпочалась робота терміналу скрапленого природного газу .

Термінал здійснив поставку першого газу зі США, повідомляє Reuters.

1 січня 2021 року на острів прибув перший танкер із газом, розвантажуватимуть який до 3 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У січні в Україні зростуть ціни на газ

"Танкер СПГ Tristar Ruby прибув зі 143 000 кубометрами газу, що дає старт комерційному використанню терміналу", - повідомив директор керуючої компанії LNG Hrvatska.

Місяць до цього термінал працював у тестовому режимі. Його потужність складає 2,6 млрд. кубометрів газу на рік. На наступні 3 роки можливості терміналу повністю розпродали. До 2027 року - на 80%, а до 2035 року - 50%.

Спорудження терміналу на острові обговорювали більше 20 років. Спочатку планували розташувати його на суші, але через спротив місцевих мешканців та екоактивістів таки збудували плавучу конструкцію.

СПГ-термінал на острові допоможе Хорватії диверсифікувати постачання природного газу, як і деяким країнам Центральної Європи (зокрема, Угорщині). Досі Хорватія залежала від російського газу та власного видобутку.

Кабмін підписав угоди про розподіл продукції на 7 нафтогазових ділянках із переможцями відкритих та прозорих аукціонів. Це дасть змогу залучити щонайменше 12 млрд грн у видобуток газу, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook у четвер, 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили термінал, який прийматиме скраплений газ зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі