неділя, 06 травня 2018 13:20

В Естонії військові відпрацювали тактику оборони від "Росії"

В Естонії військові відпрацювали тактику оборони від "Росії"
У Естонії військові вчились оборонятись від кібtратаки вигаданої держави, як вважають ЗМІ від Росії. Фото: Uc

В Естонії військові НАТО провели міжнародні навчання Locked Shields, під час яких відпрацьовували тактику оборони від кібератаки з боку вигаданої країни.

Однак видання The Washington Post помітило надзвичайну схожість між так званою "вигаданою державою" і Росією.

Під час навчань була відпрацьована ситуація, за якої хакери країни Кримзонії атакували Берилію і залишили її без мобільного зв'язку і водопостачання. Також за сценарієм була атакована енергосистема, а вулиці міст заповнили агресивно налаштовані протестувальники. Ситуація ускладнилась і тим, що ворожі хакери зламали безпілотник, який в результаті падіння убив кількох солдат НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солдат-контрактник загинув на навчаннях

Сценарій навчань, як вважають в The Washington Post, дуже схожий на події 2007 року. Тоді російські хакери провели ряд атак на парламент Естонії, місцеві ЗМІ, банки та інтернет-провайдерів країни.

Українські танкісти та десантники беруть участь у міжнародних навчання НАТО Combined Resolve X. Вони проходять на військовому полігоні поблизу міста Хохенфельс, Німеччина.

Зараз ви читаєте новину «В Естонії військові відпрацювали тактику оборони від "Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі