пʼятниця, 07 квітня 2023 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

В Естонії сказали, де можна брати снаряди для України

В Естонії сказали, де можна брати снаряди для України
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур прокоментував закупівлю снарядів для України. Фото: uatv.ua

Євросоюз може купувати снаряди для України за межами європейської економічної зони.

Це потрібно робити для швидшого забезпечення потреб України, заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур. Його цитує Postimees.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льотчиків ЗСУ можуть навчити керувати F-16 за короткий термін – МЗС Естонії

Він нагадав, що на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну Естонія виступила за пожвавлення оборонної промисловості ЄС. Однак, за словами естонського міністра, для швидкості не можна унеможливлювати закупівлю боєприпасів для України й поза європейською економічною зоною.

"Європейській комісії слід обговорити з усіма виробниками можливості країн блоку та їх підприємств. Початковою метою було підтримати та посилити можливості європейських виробників. Але, в принципі, якщо європейські виробники скажуть, що за рік не встигнуть виготовити снаряди, то оскільки Україні потрібний мільйон снарядів, нам не слід виключати також закупівлю за межами Європи", ‒ наголосив Певкур.

​​Концерн Укроборонпром разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть спільно виготовляти снаряди калібру 125 мм для танків.

Україна спільно з однією з держав НАТО налагодила за кордоном виробництво артилерійських 122-мм снарядів. Першу партію боєприпасів уже відвантажили Збройним силам України. Про це повідомила пресслужба Укроборонпрому.

Зараз ви читаєте новину «В Естонії сказали, де можна брати снаряди для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі