четвер, 06 квітня 2023 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Укроборонпром домовився із поляками про випуск снарядів до танків

Укроборонпром домовився із поляками про випуск снарядів до танків
​​Концерн Укроборонпром разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть спільно виготовляти снаряди калібру 125 мм для танків. Фото: Укроборонпром

​​Концерн Укроборонпром разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть спільно виготовляти снаряди калібру 125 мм для танків.

Угоду було укладено під час візиту президента України Володимира Зеленського до Республіки Польща. Про це Укроборонпром повідомив у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виробляє боєприпаси за кордоном: ЗСУ відправили першу партію снарядів

"Одне з підприємств Концерну та Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) уклали угоду про взаємодію у сфері виробництва танкових снарядів калібру 125 мм. Це відбулося у рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Республіки Польща", – йдеться у повідомленні.

Згідно з угодою, нові виробничі лінії розгорнуть у польських містах, оскільки є високі ризики російських ракетних ударів по підприємству Укроборонпрому.

Зазначається, що Україна для виробництва снарядів надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців з відповідними компетенціями та досвідом.

Підприємство концерну Укроборонпром показало нові боєприпаси для Збройних сил України.

Їх можна застосовувати до безпілотних авіаційних комплексів. Про це повідомляє пресслужба заводу "Маяк", де почали виготовляти такі боєприпаси.

Зокрема, було показано фото, на якому в ряд "вишикувалися" шість новеньких снарядів різного розміру. В компанії додають, що ці боєприпаси мають осколкову дію.

Зараз ви читаєте новину «Укроборонпром домовився із поляками про випуск снарядів до танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі