пʼятниця, 08 березня 2024 04:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна може зупинити Путіна" - промова Байдена перед Конгресом

"Україна може зупинити Путіна" - промова Байдена перед Конгресом
Президент США Джо Байден виступив перед Конгресом зі щорічною промовою. Скріншот із відео

Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо разом з Україною і надамо їй необхідну зброю.

Війна Росії не зупиниться в Україні. Про це сказав президент Сполучених Штатів Джо Байден на спільному засіданні обох палат Конгресу США, де він виступає зі щорічною промовою "Про стан справ у державі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Репетиція президентських виборів у США. До чого готуватись Україні?

"Україна може зупинити Путіна, якщо ми надамо їм зброю. Більше вони нічого не просять. Лише надати їм зброю. Надішліть мені закон про національну безпеку, щоб я міг підписати його", - заявив Байден.

Президент США заявив, що не поступиться Путіну. "Моє послання президенту Путіну, якого я знаю вже давно, просте: ми не підемо! Ми не здамося! Я не здамся!", - заявив Байден.

Він пояснив, що безпека Європи може опинитися під загрозою у разі поступок з боку США.

"Ми повинні протистояти Путіну, історія буквально стежить за цим. Якщо Сполучені Штати відійдуть убік, це поставить Україну під загрозу, Європу під загрозу, вільний світ під загрозу. Допомога Україні блокується тими, хто хоче піти від нашої ролі в глобальному лідерстві"", - наголосив Байден.

Промова Байдена супроводжувалася гучними оплесками.

Раніше повідомлялося, що Перша леді України Олена Зеленська відхилила запрошення Білого дому взяти участь у зверненні президента Джо Байдена США до Конгресу. В ОП вказали, що відмовили через "накладку з графіками".

США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Палата представників США може проголосувати за пакет фінансової допомоги Україні наприкінці березня, або у квітні 2024 року.

Однак спікер Палати республіканець Майк Джонсон натякав, що може не винести законопроєкт на голосування.

Зараз ви читаєте новину «"Україна може зупинити Путіна" - промова Байдена перед Конгресом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі