понеділок, 04 березня 2024 01:17

В США назвали дати, коли Палата представників проголосує за допомогу Україні

В США назвали дати, коли Палата представників проголосує за допомогу Україні
Палата представників США може проголосувати за виділення допомоги Україні не раніше березня-квітня. Фото: Укрінформ

Палата представників США може проголосувати за пакет фінансової допомоги Україні наприкінці березня, або у квітні 2024 року.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон зустрівся з республіканцями, які намагалися заручитися його підтримкою для ухвалення нового двопартійного пакету допомоги Україні та Ізраїлю, повідомляє CNN.

Голова Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол взяв на себе провідну роль у спробі доопрацювати пропозицію та досягти консенсусу всередині Республіканської партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна для українців може трагічно закінчитися - Міллі

Джонсон поки не зайняв якоїсь позиції щодо плану і не взяв на себе зобов'язання проголосувати за нього, сказавши своїм колегам, що їм необхідно спочатку завершити розробку закону про державне фінансування.

"Я думаю, що спікер хоче пройти звичайний процес асигнувань, що непросто. І потім після того, як це буде зроблено, ми займемося додатковими заходами. Зараз ми працюємо над проєктом. Я думаю, ви побачите схвалення Палати представників", - сказав МакКол.

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон зволікає з винесенням на голосування рішення про допомогу Україні.

Він заявив, що потрібно насамперед дбати про "потреби Америки". Головним пріоритетом для США нині він вважає кордон із Мексикою. Про це він заявив після зустрічі з президентом Джо Байденом у Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «В США назвали дати, коли Палата представників проголосує за допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі