вівторок, 16 липня 2024 10:41

У Конгресі будуть розбиратися, чому Секретна служба допустила замах на Трампа - ЗМІ

У Конгресі будуть розбиратися, чому Секретна служба допустила замах на Трампа - ЗМІ
Секретна служба мала забезпечити безпеку на мітингу Дональда Трампа. Фото: Getty images

Декілька комітетів конгресу США планують розглянути дії Секретної служби під час замаху на кандидата у президенти США Дональда Трампа.

Голова комітету палати представників із нагляду Джеймс Комер оголосив про плани провести слухання за участю директора Секретної служби Кімберлі Чітл 22 липня, передає The Wall Street Journal.

"Реальність така, що немає жодних виправдань тому, що Секретна служба не змогла виділити достатніх ресурсів для спостереження за відкритим дахом у 100 ярдах від місця події", - прокоментував колишній співробітник Секретної служби Білл Пікл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я мав би бути мертвим": Трамп розповів про замах

Колишні співробітники Секретної служби розповіли журналістам, що зазвичай напередодні таких заходів спецслужба перевіряє розташовані неподалік будівлі та підприємства. Вони співпрацюють з місцевими правоохоронними органами щодо спостереження та забезпечення безпеки за межами периметра заходу.

Високопоставлений агент Секретної служби у відставці Дональд Міхалек сказав, що такі заходи на відкритому повітрі складно контролювати.

"Ви не можете закрити ціле місто", - наголосив він.

Перед виборами у кандидатів можуть з'являтися незаплановані заходи. Про мітинг у Пенсільванії штаб Трампа офіційно оголосив за десять днів до його проведення.

На колишнього президента США Дональда Трампа скоїли замах під час передвиборчого мітингу у штаті Пенсільванія. Експрезидента вивели й евакуювали з місця події. Пізніше американські ЗМІ повідомили, що він отримав поранення у вухо.

Окружний прокурор повідомив про двох загиблих внаслідок інциденту. Це - особа, яка стріляла та один з глядачів. Ще один глядач перебуває у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «У Конгресі будуть розбиратися, чому Секретна служба допустила замах на Трампа - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі