пʼятниця, 23 серпня 2024 10:36

Потужна повінь накрила священне місто - приголомшливі кадри

Потужна повінь накрила священне місто - приголомшливі кадри
Сильна повінь обрушилася на місто Медіна в Саудівській Аравії. Фото: watchers.news

Потужна повінь накрила Саудівську Аравію.

Злива обрушилася на місто Медіна, пише The Watchers. Всього за день у місті випала річна кількість опадів, що спричинило сильні повені.

"Люди стурбовані з приводу того, що причиною повені в пустельному регіоні може бути засів хмар", - сказано в повідомленні.

Кадри, опубліковані в соціальних мережах, показали, як сильні паводкові води затопили транспортні засоби і змусили людей покинути свої машини, щоб урятуватися. Велика кількість паводкових вод затопила низку автомобілів. На кадрах видно, як люди рятуються зі своїх машин, що застрягли в бурхливих потоках води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордні зливи затопили головні дороги Варшави

Медіна розташована в пустельному кліматі, де середньорічна кількість опадів становить від 60 до 100 мм. Більша частина опадів випадає в зимові місяці, причому грудень, січень і лютий зазвичай є найвологішими періодами. Низький рівень опадів цілком характерний для посушливих регіонів Саудівської Аравії.

Медіна є другим за святістю містом в ісламі після Мекки. Медіна розташована в західній частині країни. Місто відоме тим, що є місцем розташування мечеті пророка Мухаммеда, Аль-Масджид ан-Набаві, і місцем його поховання.

У Непалі біля Евересту прорвало льодовикове озеро. Катастрофічна повінь знищила село Тхаме. Частину будинків буквально змило з лиця Землі, повідомляє The Watchers. Інша частина стала непридатною для проживання.

Зараз ви читаєте новину «Потужна повінь накрила священне місто - приголомшливі кадри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі