неділя, 25 серпня 2024 10:02

Понад 100 ізраїльських винищувачів атакували тисячі ракетних установок "Хезболли" - Нетаньягу

Понад 100 ізраїльських винищувачів атакували тисячі ракетних установок "Хезболли" - Нетаньягу
Ізраїль атакував об'єкти "Хезболли" у Лівані. Фото: gettyimages.com

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оприлюднила кадри авіаударів по об'єктах на півдні Лівану вранці 25 серпня.

Понад 100 винищувачів атакували тисячі ракетних установок "Хезболли", які, як стверджується, були призначені для нападу на Ізраїль. Про це повідомляє The Times of Israel.

За інформацією видання, більшість установок були націлені на північ Ізраїлю, а частина - на центральну частину країни.

Обстріл об'єктів "Хезболли" також підтвердив прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу на початку надзвичайного засідання кабінету національної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уже не за горами": посол США в ООН повідомила про підготовку угоди про припинення вогню в Газі

"Сьогодні вранці ми виявили підготовку "Хезболли" до нападу на Ізраїль. Після консультації з міністром оборони та начальником штабу ЦАХАЛу ми доручили ЦАХАЛу діяти на випередження, щоб усунути загрози. Відтоді ЦАХАЛ інтенсивно працює над тим, щоб запобігти загрозам. Він знищив тисячі ракет, спрямованих на північ країни. Також запобігає багатьом іншим загрозам і діє з великою потужністю - як у захисті, так і в атаці", - зазначив Нетаньягу.

Він закликав громадськість виконувати вказівки командування. За його словами, Ізраїль продовжує дотримуватись правила "хто шкодить нам - тому шкодимо ми".

Разом з тим у "Хезболлі" стверджують, що їхню атаку здійснено, як було задумано. А превентивний удар ЦАХАЛу нібито не спрацював.

Бойовики, зокрема, заявляють, що їхні дрони уразили "важливу військову ціль" - дві військові об'єкти в центральній частині Ізраїлю.

Ізраїль завдав ударів по об'єктах "Хезболли" в Лівані, щоб запобігти підготовці терористів до запуску ракет і снарядів по ізраїльській території.

Військові Армії оборони Ізраїлю атакували позиції "Хезболли", які становлять безпосередню загрозу для громадян Ізраїлю, повідомили в ЦАХАЛ.

Зараз ви читаєте новину «Понад 100 ізраїльських винищувачів атакували тисячі ракетних установок "Хезболли" - Нетаньягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі