неділя, 25 серпня 2024 07:01

Ізраїль вдарив по об'єктах "Хезболли" в Лівані. Там заявили про відповідь

Ізраїль вдарив по об'єктах "Хезболли" в Лівані. Там заявили про відповідь
Ізраїльські війська обстріляли об'єкти руху "Хезболла" в Лівані. Фото: ukrinform.ua

Ізраїль завдав ударів по об'єктах "Хезболли" в Лівані, щоб запобігти підготовці терористів до запуску ракет і снарядів по ізраїльській території.

Військові Армії оборони Ізраїлю атакували позиції "Хезболли", які становлять безпосередню загрозу для громадян Ізраїлю. Про це повідомили в ЦАХАЛ.

Після завдання ударів, командування Армії оборони Ізраїлю оцінить обстановку і надасть рекомендації з безпеки для населення в певних районах країни.

За словами представника ЦАХАЛ Даніеля Хагарі, нещодавно було виявлено підготовку "Хезболли" до ракетних атак по Ізраїлю. У відповідь ізраїльські сили завдали попереджувальних ударів по цілях у Лівані, звідки планувалися атаки на цивільне населення Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уже не за горами": посол США в ООН повідомила про підготовку угоди про припинення вогню в Газі

Хагарі також повідомив, що з 8 жовтня 2023 року терористи випустили понад 6700 ракет, снарядів і безпілотників по ізраїльських будинках і громадах. За його словами, Хезболла продовжує готуватися до подальших обстрілів, включно з використанням ракет і дронів.

"Ми бачимо, що Хезболла готується до великомасштабного нападу на Ізраїль, наражаючи на небезпеку цивільне населення південного Лівану. Ми закликаємо людей, які перебувають у районах активності Хезболли, негайно покинути ці зони задля своєї безпеки", - йдеться в заяві ЦАХАЛ.

За інформацією видання Times of Israel, влада Ізраїлю оголосила в країні режим "особливої ситуації" на 48 годин.

Тим часом телеканал Al Mayadeen повідомив, що рух "Хезболла" випустив у напрямку Ізраїля понад 70 ракет.

Повідомляється також, що "Хезболла" після ракетного нападу на Ізраїль повідомила про "першу відповідь" на вбивство в Бейруті командира свого військового крила Фуада Шокра.

Винищувачі армії Ізраїлю у ніч на 21 серпня атакували склади зброї "Хезболли" у Лівані.

Крім того, удари були нанесені по об'єкту, який використовувався системою протиповітряної оборони "Хезболли" і становив загрозу для літаків ВПС Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль вдарив по об'єктах "Хезболли" в Лівані. Там заявили про відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі