пʼятниця, 23 серпня 2024 06:34

"Уже не за горами": посол США в ООН повідомила про підготовку угоди про припинення вогню в Газі

"Уже не за горами": посол США в ООН повідомила про підготовку угоди про припинення вогню в Газі
Посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд розповіла про підготовку угоди про припинення вогню в Газі. Фото: ua.usembassy.gov

Угода про припинення вогню в Газі та звільнення заручників тепер "вже не за горами".

Рада Безпеки ООН має чинити тиск на палестинське угруповання ХАМАС, щоб воно прийняло проміжну пропозицію, погоджену з Ізраїлем. Про це заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє Reuters.

За її словами, пропозиція висунута минулого тижня США, Катаром та Єгиптом, відповідає плану, який виклав чинний президент Джо Байден у травні та який схвалив Радбез ООН у червні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз вирішальний момент" - Блінкен прибув до Ізраїлю і зробив заяву

"Ізраїль прийняв пропозицію про перехід. Тепер ХАМАС має зробити те саме. Як члени цієї ради, ми повинні говорити єдиним голосом, і ми повинні використовувати наші важелі, щоб змусити ХАМАС прийняти пропозицію про перехід", - заявила Томас-Грінфілд.

Джерела, знайомі з переговорами, повідомили, що досягненню угоди перешкоджають розбіжності з приводу майбутньої військової присутності Ізраїлю в Газі, а також звільнення палестинських ув'язнених. Цю вимогу Ізраїль висунув після того, як ХАМАС прийняв пропозицію Байдена у травні.

"Це вирішальний момент для переговорів про припинення вогню і для регіону, тому кожен член цієї ради повинен надсилати чіткі сигнали іншим суб'єктам у регіоні, щоб уникати дій, які можуть віддалити нас від завершення цієї угоди", - додала Томас-Грінфілд.

Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу прийняв пропозицію Сполучених Штатів Америки щодо завершення угоди про звільнення заручників.

Палестинська терористична організація ХАМАС тепер також має це зробити. Про це під час візиту до Ізраїлю заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «"Уже не за горами": посол США в ООН повідомила про підготовку угоди про припинення вогню в Газі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі