понеділок, 19 серпня 2024 17:55

"Зараз вирішальний момент" - Блінкен прибув до Ізраїлю і зробив заяву

"Зараз вирішальний момент" - Блінкен прибув до Ізраїлю і зробив заяву
Державний секретар США Ентоні Блінкен і президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ у Тель-Авіві 19 серпня. Фото: @Isaac_Herzog

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен закликав усі сторони до останнього поштовху для досягнення угоди про припинення вогню між Ізраїлем і терористичним угрупованням ХАМАС.

Про це повідомили Reuters.

Блінкен назвав нинішній дипломатичний поштовх Вашингтона для досягнення угоди про припинення вогню у Газі "можливо, найкращою, а можливо, і останньою можливістю".

Через кілька годин після прибуття Блінкена представники ХАМАС заявили, що вважають прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу відповідальним за "зрив зусиль посередників" і затримку угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарріс офіційно стане кандидаткою у президенти: у США розпочинається з'їзд демократів

"Зараз вирішальний момент, можливо, найкраща, можливо, остання можливість повернути заручників додому, домогтися припинення вогню і вивести всіх на кращий шлях до міцного миру і безпеки", - заявив Блінкен перед зустріччю із президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом.

Держсекретар США сказав, що зараз "настав час для всіх сказати "так" і не шукати жодних виправдань, щоб сказати "ні".

"Настав час переконатися, що ніхто не робить жодних кроків, які могли б зірвати цей процес, і тому ми працюємо над тим, щоб не допустити ескалації, щоб не було провокацій", - заявив Блінкен.

Раніше президент США Джозеф Байден заявив, що припинення вогню у Газі залишається можливим.

Цього місяця Міністерство оборони США повідомило про відправлення на Близький Схід атомного підводного човна з керованими ракетами USS Georgia, а також прискорення перекидання туди авіаносної ударної групи, оснащеної винищувачами F-35C. США заявили про кроки щодо захисту Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз вирішальний момент" - Блінкен прибув до Ізраїлю і зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі