неділя, 25 серпня 2024 11:02

На тлі загострення на Близькому Сході туди вирушив високопоставлений генерал США

На тлі загострення на Близькому Сході туди вирушив високопоставлений генерал США
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун прибув з візитом на Близький Схід. Фото: gettyimages.com

Розпочався неоголошений візит на Близький Схід голови Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльза Брауна.

Він має намір обговорити шляхи уникнення нової ескалації на тлі ризику атаки Ірану на Ізраїль. Про це повідомляє Reuters.

Він розпочав свою поїздку з Йорданії. Заявив, що найближчими днями також відвідає Єгипет та Ізраїль, щоб вислухати думки військового командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Близький Схід прибув ще один авіаносець США

Видання зазначає, що візит відбувається в той час, коли США намагаються укласти угоду про припинення вогню в Газі в обмін на звільнення заручників між Ізраїлем і палестинським угрупованням ХАМАС. Ця угода, якщо її буде досягнуто, за словами Брауна, "допоможе знизити температуру".

"Водночас я обговорюю з моїми колегами, що ми можемо зробити, щоб стримати будь-яку ширшу ескалацію і гарантувати, що ми робимо всі необхідні кроки, щоб уникнути ширшого конфлікту", - сказав Браун в інтерв'ю Reuters перед приземленням в Йорданії.

Вранці 25 серпня понад 100 винищувачів атакували тисячі ракетних установок "Хезболли", які, як стверджується, були призначені для нападу на Ізраїль. Більшість установок були націлені на північ Ізраїлю, а частина - на центральну частину країни.

Водночас у "Хезболлі" стверджують, що їхню атаку здійснено, як було задумано. А превентивний удар ЦАХАЛу нібито не спрацював.

Зараз ви читаєте новину «На тлі загострення на Близькому Сході туди вирушив високопоставлений генерал США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі