вівторок, 19 березня 2024 01:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі прокоментували "перемогу" Путіна

У Білому домі прокоментували "перемогу" Путіна
Радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що вибори в РФ не були ані вільними, ані чесними. Фото: eastnews.ua

У Білому домі заявили, що вибори президента Росії, на яких переміг Володимир Путін, не були вільними та чесними.

Однак Путін залишається президентом РФ, з якими Сполученим Штатам доведеться вести справи. Про це сказав радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє Голос Америки.

"Реальність така, що президент Путін є президентом Росії. І ми маємо сприймати цю реальність в контексті війни в Україні та іншої агресії, яку веде Росія. А також в контексті будь-яких інших кроків, що суперечать національним інтересам США, які ми вже бачили від цього президента та від Російської Федерації під його керівництвом. І ми продовжимо працювати з цією реальністю", - наголосив радник Білого Дому з нацбезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віцепрем'єр Італії закликав прийняти путінські вибори

Салліван зазначив, вибори в РФ не були ані вільними, ані чесними.

"Але ця реальність не заперечує того факту, що ці вибори не відповідали жодному критерію вільності чи справедливості", - сказав він.

На передбачуваності російських виборів підкреслила і прессекретарка Білого Дому Карін Жан-П'єр.

"Я думаю, що Джейк Салліван дуже добре прокоментував це питання. Зокрема, як він сказав, очевидно, що Путін є лідером Росії. Водночас результати, теж очевидно, були передбачувані. Ніхто не шокований результатами цих виборів", - сказала прессекретарка Білого Дому.

Водночас президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та лідер Китаю Сі Цзіньпін привітали нинішнього главу РФ з переобранням на другий термін.

Ердоган, зокрема, зазначив, що Туреччина "готова зіграти будь-яку супутню роль" у поверненні за стіл переговорів щодо України.

У Росії заявили, що підрахували 100% протоколів на псевдовиборах президента. Центрвиборчком повідомляє, що диктатор Володимир Путін набрав 87,28%.

Росіяни влаштовували акції протесту на фейкових виборах. Підпалювали урни і заливали їх зеленкою. Повідомляли про мінування дільниць. Поліція окупантів відкрила 61 кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі прокоментували "перемогу" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі