неділя, 02 травня 2021 22:55

Турецька поліція затримала одного з лідерів Ісламської держави

Турецька поліція затримала одного з лідерів Ісламської держави
Затриманий ними передбачуваний терорист є громадянином Афганістану. Фото: Yeni Safak

У Стамбулі затримали одного з ватажків терористичної організації "Ісламська держава".

За даними видання Yeni Safak, затриманий був довіреною особою колишнього ватажка ІД Абу Бакра аль-Багдаді, ліквідованого два роки тому.

Спецоперацію із затримання бойовика 28 квітня провів антитерористичний відділ поліції Стамбула спільно з Національним Розвідуправлінням Туреччини. Затриманий ними передбачуваний терорист є громадянином Афганістану, газета наводить його ім'я - Басім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи скоїли найбільший напад на Париж

За версією поліції, бойовик прибув до Туреччини три роки тому з Сирії, де він перебував з 2014-го і "ніс відповідальність за безліч військових операцій".

Ісламська держава - невизнана мусульманська терористична держава (халіфат з 29 червня 2014) і міжнародна терористична, мілітаристська група напрямку салафітський джихадизм.

На березень 2015, мала контроль над територією з населенням 10 млн чоловік в Іраку і Сирії, і номінальний контроль над маленькими областями Лівії, Нігерії і провінції Нангархар в східному Афганістані. Група також діє або має філії в інших частинах світу, у тому числі Південній Азії.

Зараз ви читаєте новину «Турецька поліція затримала одного з лідерів Ісламської держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі