середа, 24 січня 2024 06:09

США завдали нових ударів по базах бойовиків в Іраку

США завдали нових ударів по базах бойовиків в Іраку
Міністр оборони США Ллойд Остін розповів про удари по базах бойовиків в Іраку. Фото: glavcom.ua

Військові США завдали серії ударів по трьох об'єктах, які використовують бойовики угрупування "Катаїб Хезболла" в Іраку.

Операцію провели за вказівкою президента Джо Байдена, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін. Його цитує пресслужба Міноборони США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран атакував військові бази США

"Збройні сили США завдали ударів по трьох об'єктах, що використовуються підтримуваним Іраном угрупуванням ополчення "Катаїб Хезболла" та іншими пов'язаними з Іраном угрупованнями в Іраку. Високоточні удари є прямою відповіддю на серію нападів на персонал США в Іраку та Сирії з боку ополченців, що спонсоруються Іраном", - йдеться у повідомленні.

За словами Остіна, США не прагнуть ескалації конфлікту в регіоні, але готові вжити подальших заходів для захисту американських громадян.

Внаслідок потужного ракетного удару по американській авіабазі Айн-аль-Асад в Іраку 20 січня були поранені кілька військовослужбовців США.

По авіабазі, яку використовують коаліційні сили на чолі з США, було випущено щонайменше десяток ракет.

Зараз ви читаєте новину «США завдали нових ударів по базах бойовиків в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі