середа, 29 червня 2022 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Спілкування із Зеленським і допомога Україні: подробиці другого дня саміту НАТО у Мадриді 

Спілкування із Зеленським і допомога Україні: подробиці другого дня саміту НАТО у Мадриді 
У Мадриді розпочинається засідання глав держав та урядів Альянсу в межах другого дня Мадридського саміту НАТО. Фото: розміщене на ukrinform.ua

29 червня пленарному засіданню НАТО в рамках Мадридського саміту передуватиме спілкування союзнків з президентом Володимиром Зеленським. На саміті ухвалять новий широкий пакет допомоги Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Мадриді перед початком пленарного засідання глав держав та урядів Альянсу, пише "Укрінформ".

"Ми висловимо нашу підтримку Україні. Я радий тому, що президент Зеленський звернеться до лідерів сьогодні на початку саміту. Ми також погодимо широкий пакет допомоги для України. НАТО та союзники по НАТО підтримували Україну вже багато років. Безумовно, після (російського. - Gazeta.ua) вторгнення ми всі наростили ці зусилля", - сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО назвали головну загрозу світу

Нагадав, що глави держав та урядів НАТО мають ухвалити нову Стратегічну концепцію НАТО, яка дозволить Альянсу рухатися. Вони розглянуть також посилення східного флангу Альянсу, включаючи підвищення рівня передової військової присутності та завчасне розміщення військового обладнання.

Генсек впевнений, що лідери НАТО приймуть історичне рішення щодо членства в НАТО Швеції й Фінляндії на основі досягнутого з Туреччиною положення. За його словами, така домовленість відповідає інтересам Фінляндії, Швеції, Туреччини та кожної країни Альянсу.

"Це буде історичний саміт трансформації для нашого Альянсу. Ми зустрічаємося у вирі найсерйознішої кризи з безпеки, яка постає перед нами з часів Другої світової війни. Ми бачимо, що союзники демонструють єдність. Альянс відповідає потужно та об'єднано на всі загрози та виклики, що перед нами постають", - наголосив Столтенберг.

28 червня в столиці Іспанії Мадриді стартував саміт НАТО. Триватиме три дні. Лідери держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Спілкування із Зеленським і допомога Україні: подробиці другого дня саміту НАТО у Мадриді ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі