понеділок, 21 серпня 2023 22:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Що сталось на російському аеродромі: Юсов розкрив деталі

Що сталось на російському аеродромі: Юсов розкрив деталі
На аеродромі "Шайковка" пошкодили кілька одиниць російської авіатехніки. Фото: Рос ЗМІ

На російському аеродромі "Шайковка" у результаті атаки дронів пошкоджено кілька одиниць ворожої авіатехніки.

Це завдання виконали у координації з Головним управлінням розвідки, сказав представник ГУР Андрій Юсов у коментарі "РБК-Україна".

"ГУР не коментує, що саме прилетіло на аеродром "Шайковка". Ми можемо констатувати, що групи, які координуються Головним управлінням розвідки Міноборони України, відпрацювали результативно. Відомо про декілька пошкоджених одиниць ворожої авіатехніки", – вказав він.

Ці групи вже успішно повернулися з центральної Росії.

Робота на російській території триває. Йдеться про Москву, Московську область та інші напрямки.

"У багатьох випадках діють громадяни РФ, які з різних міркувань, у тому числі з ідеологічних, вживають заходів щодо боротьби зі злочинним диктаторським режимом", – пояснив Юсов.

Це все є наслідком повномасштабного вторгнення та геноцидної війни Росії проти України. Операції на російській території продовжуватимуться до повної деокупації та припинення агресії.

У контексті ударів дронів Юсов подякував усій українській волонтерській спільноті за організацію таких проєктів, як Black Box з фондом "Повернись живим", а також інших при співпраці з фондом Сергія Притули, Ігоря Лаченого, KSE, Сергія Стерненка.

"Саме завдяки цій співпраці ми чуємо все більше новин про позаштатні ситуації навколо і в Москві, про зірвані рейси. Результат цієї співпраці ми зокрема побачили і сьогодні у столиці держави-агресора", – наголосив він.

Вранці 21 серпня безпілотник атакував аеродром Шайковка у Калузької області.

Дрон "впав на території аеродрому" і пошкодив "невикористовуваний літак".

На аеродромі Шайківки розташовані літаки дальньої авіації Ту-22М3. З них окупанти атакують Україну ракетами.

Зараз ви читаєте новину «Що сталось на російському аеродромі: Юсов розкрив деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі