середа, 28 вересня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Референдумами" в Україні Кремль намагатиметься відвернути увагу – Міноборони США

"Референдумами" в Україні Кремль намагатиметься відвернути увагу – Міноборони США
21 вересня президент Росії Володимир Путін сказав, що його країна "підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини й Запорізької області" щодо проведення так званих референдумів.

Проведенням так званих референдумів на окупованих територіях Росія намагається відвернути увагу від недосягнення своїх цілей в Україні.

Ознак того, що Росія має намір припинити війну найближчим часом, Пентагон не бачить. Про це на брифінгу заявив його речник бригадний генерал Пет Райдер, пише "Радіо Свобода".

"Вони не змогли досягти ширших стратегічних цілей, тому вони скоротили масштаб і змінили ці цілі. І тому ці останні спроби провести фіктивні референдуми є спробою по суті змінити наратив і відвернути увагу від того факту, що вони не досягають своїх цілей", – сказав Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW спрогнозував, до чого призведе в ОРДЛО анексія окупованих територій України

За його словами, немає ознак того, що Кремль планує припинити війну найближчим часом.

Коментуючи оголошену мобілізацію у Росії, Райдер припустив, що Москві буде важко призвати анонсовану кількість резервістів.

На окупованих територіях України оголосили результати псевдореферендумів. Їх оприлюднили очільники окупаційних адміністрацій.

Так, за включення так званої ЛНР до складу РФ нібито проголосували 98,42% жителів, окупованої частини Запорізької області — 93,11%, окупованої частини Херсонської області — 87,05%, так званої ДНР — 99,23% жителів.

Президент Володимир Зеленський назвав фарсом псевдореферендуми, які провела Росія на окупованих територіях України. Він заявив, що будь які злочинні дії Росії нічого не змінять для України.

Фейкові "референдуми" відбувалися під контролем російських військових, які супроводжували членів "виборчих комісій" під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

Зараз ви читаєте новину «"Референдумами" в Україні Кремль намагатиметься відвернути увагу – Міноборони США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі