пʼятниця, 03 грудня 2021 07:52

Після семи тижнів на посаді канцлер Австрії заявив, що піде у відставку

Після семи тижнів на посаді канцлер Австрії заявив, що піде у відставку
Канцлер Австрії Олександр Шалленберг / РАР

Через сім тижнів після складання присяги новий канцлер Австрії Олександр Шалленберг оголосив про намір піти у відставку.

Шалленберг, який раніше обіймав посаду міністра закордонних справ, став главою уряду. У четвер, 2 грудня, політик заявив, що має намір залишити посаду. Він підкреслив, що захоплення влади в партії та уряді ніколи не було його метою. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Відні відбулася масова акція проти карантину

"Я твердо переконаний, що обидві посади – глави уряду та голови правлячої партії – слід швидко обійняти іншу людину", - сказав він.

Шалленберг додав, що у складний для уряду та партії період він був готовий обійняти посаду канцлера. Він висловив готовність піти з посади канцлера, щойно стане ясно, хто очолить "Австрійську народну партію".

За повідомленнями австрійських ЗМІ, нинішній міністр внутрішніх справ Карл Нехаммер має стати головою партії, а він стане новим канцлером. На п'ятницю, 3 грудня, заплановано засідання партії.

Екс-канцлер Австрії Себастіан Курц, який подав у відставку на тлі корупційного розслідування, йде з політики. З такою заявою 35-річний політик виступив у четвер, 2 грудня. Причиною рішення Курц називає народження первістка.

Зараз ви читаєте новину «Після семи тижнів на посаді канцлер Австрії заявив, що піде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі