четвер, 04 травня 2017 17:16

Парашутист годину провисів під літаком на висоті 2,5 км

Парашутист годину провисів під літаком на висоті 2,5 км
Парашутист ледь не загинув під час невдалого стрибка. Фото: The Local

Парашутист дивом уникнув загибелі під час невдалого стрибка. Інцидент стався в данському місті Гольстебро.

45-річний парашутист стрибав з літака. Заплутався у стропах і зачепився за повітряне судно. Годину провисів донизу головою на висоті 2,5 км. Про це повідомляє The Local.

Інструктор, який стрибав першим, швидко зорієнтувався й викликав рятувальників. Пілот літака Лейф Йохансон дізнався про несподіваного пасажира тільки після того, як йому повідомили про це по рації.

"Це був просто жах. Ніхто з нас раніше з таким не стикався, не знав, що треба робити. Усе закінчилося добре тільки тому, що ми об'єднали зусилля для порятунку", - розповів Йохансон, льотчик із 37-річним стажем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 парашутистів встановили рекорд до Дня незалежності

Спочатку він знизив літак до висоти близько 500 м. Потім набрав висоту, сподіваючись, що парашутист зможе розплутати стропи і самостійно приземлитися. Кружляв, щоб спалити зайве паливо. За літаком курсував вертоліт швидкої допомоги.

Пілотові довелося посадити літальний апарат разом із застряглим під фюзеляжем чоловіком. Рятувальники залили злітну смугу піною, щоб пом'якшити удар. Парашутиста протягло по 200-метровому відрізку трави. Він отримав невеликі забої та розтягнення.

Місцева влада назвала героєм пілота, який зберіг самовладання в такій небезпечній ситуації.

Угорського парашутиста поривом вітру занесло на територію України. Таким чином він незаконно перетнув державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Парашутист годину провисів під літаком на висоті 2,5 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі