середа, 08 листопада 2023 17:13

Німеччина замовила для України близько 100 тис. боєприпасів

Німеччина замовила для України близько 100 тис. боєприпасів
Для України закуплять 120-мм боєприпаси. Фото: Rheinmetall

Уряд Німеччини замовив концерну Rheinmetall постачання Україні близько 100 тис. боєприпасів до мінометів калібру 120 мм.

Вартість замовлення становить менше тризначного діапазону мільйонів євро, йдеться в офіційній заяві концерну.

"Замовлення є частиною нещодавнього пакета військової допомоги в розмірі 400 мільйонів євро для українських Збройних сил. Постачання має розпочатися найближчим часом і триватиме протягом наступних двох років", - повідомили у Rheinmetall.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rheinmetall розкрив плани на будівництво заводу в Україні

Поглинання іспанського виробника боєприпасів Expal дозволило Rheinmetall посилити досвід у галузі вогневої підтримки піхоти.

"Завдяки збільшеній дальності, підвищеній точності та оптимальній бойовій ефективності мінометні боєприпаси Rheinmetall можуть забезпечити сприятливі результати навіть під час операцій у складній місцевості та в міських умовах. Останнє розпорядження уряду Німеччини підкреслює роль Rheinmetall як провідного постачальника технологій непрямого вогню", - сказали у концерні.

10 липня стало відомо, що німецький концерн Rheinmetall протягом наступних 12 тижнів відкриє в Україні завод бронетехніки, відкидаючи занепокоєння інших західних оборонних компаній щодо розширення присутності в країні, поки вона перебуває у стані війни з Росією.

Найбільший німецький виробник зброї також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі, який буде розташований у західній частині країни.

Росіяни вже пообіцяли розбомбити завод у разі відкриття його в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина замовила для України близько 100 тис. боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі