вівторок, 14 квітня 2020 15:15

Між олігархами і силовиками: росіян опитали, чиї інтереси підтримує Путін

Між олігархами і силовиками: росіян опитали, чиї інтереси підтримує Путін
Росіяни вважають, що вперше за 20 років Путін почав більше підтримувати інтереси олігархів, аніж силовиків. Фото: Reuters

Три чверті росіян вважають, що Володимир Путін підтримує інтереси олігархів і силовиків, але перших - сильніше.

З'явилися нові дані опитування "Левада-Центру", які фіксують зміну ставлення росіян до президента РФ Володимира Путіна. Крім загального падіння всіх рейтингів з 2018 року, росіян також запитували, чиї, на їхню думку, інтереси сьогодні підтримує Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зазвичай ґвалтують": 18 в'язнів російської колонії перерізали собі вени й організували бунт

38% росіян вибрали інтереси банкірів і великих підприємців, інтереси силовиків - 37% респондентів. Таким чином, силовики вперше з 2000 року поступилися великим бізнесменам першим місцем в цьому опитуванні.

На думку 28% респондентів, президент висловлює інтереси чиновників, 18% вважають, що Путін дбає про потреби середнього класу, 17% - що він відстоює інтереси керівників великих підприємств, 16% - що дбає про простих людей. Найменша кількість учасників опитування - 8% - висловились про діяльність Путіна на благо культурної і наукової еліти.

У середу 8 квітня президент Російської Федерації в ході онлайн-наради з губернаторами щодо протидії коронавірусу вигадав новий мем.

При цьому він провів аналогію з перемогами Росії над її "колишніми" ворогами - печенігами та половцями.

Зараз ви читаєте новину «Між олігархами і силовиками: росіян опитали, чиї інтереси підтримує Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі