пʼятниця, 20 травня 2022 23:53

Група країн формату "Рамштайн" збереться на нову зустріч щодо оборони України

Група країн формату "Рамштайн" збереться на нову зустріч щодо оборони України
26 квітня у Німеччині, на американській авіабазі "Рамштайн", зустрілися міністри оборони 42 країн. Фото: Міноборони України

Група з понад 40 країн знову збереться, щоб обговорити подальшу оборонну підтримку України.

"Друга зустріч контактної групи щодо оборони України відбудеться в понеділок, 23 травня. Вона пройде онлайн. Секретар долучиться з Пентагону", - повідомив речник Пентагону Джон Кірбі, пише "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сформована військова антипутінська коаліція, яка завдасть стратегічної поразки Кремлю" – Павло Клімкін

Повний список учасників буде готовий згодом.

"Вони зберуться разом, як це було у Рамштайні минулого місяця, щоб надати України допомогу у сфері безпеки та обговорити, як вона виглядатиме у майбутньому", - відзначив речник Міноборони США.

Група проводитиме такі зустрічі щомісяця. Деякі країни, які не були присутніми на попередньому подібному заході у квітні, висловили зацікавленість у участі.

26 квітня у Німеччині, на американській авіабазі "Рамштайн", зустрілися міністри оборони 42 країн. Скликав колег на зустріч міністр оборони США Остін. На саміті американці з союзниками обговорили російсько-українську війну, шляхи постачання зброї та майбутню післявоєнну підтримку України.

Задля посилення відповідної координації домовилися створити спеціальну контактну групу. Яка регулярно робитиме аналіз потреб України та спроможностей країн, що надають підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Група країн формату "Рамштайн" збереться на нову зустріч щодо оборони України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі