субота, 12 лютого 2022 11:00

ЦРУ заявило, що Росія нападе на Україну 16 лютого, Білий дім спростовує

ЦРУ заявило, що Росія нападе на Україну 16 лютого, Білий дім спростовує
ЦРУ назвало імовірну дату нападу Росії на Україну. Фото: ua.krymr.com

Спецслужби США оприлюднили термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну, який, імовірно, може статися вже 16 лютого.

Про це повідомляє Spiegel із посиланням на дані ЦРУ та американських військових.

Минулої ночі одразу низка західних ЗМІ опублікували статті про можливе вторгнення Росії в Україну. Bloomberg називає дату 15 лютого. Politico з посиланням на американську розвідку також називає дату - 16 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська влада навмисно підтримує "тривожні новини" щодо можливого повноцінного вторгнення РФ в Україну - CNN

Американський канал NBC News опублікував карту на якій прогнозує те, як відбуватиметься напад. За їхніми даними, Київ можуть захопити упродовж двох діб.

Водночас, заяви американських ЗМІ про напад у Білому домі спростували і додали, що ця інформація не відображає дані адміністрації США.

Окрім цього, сьогодні, 12 лютого, президент Росії Володимир Путін та президент США Джозеф Байден проведуть телефонну розмову та обговорять ситуацію навколо України.

11 лютого президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів. А інформаційне агентство Bloomberg назвало датою вторгнення 15 лютого - на підставі слів анонімних джерел з Білого дому.

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ заявило, що Росія нападе на Україну 16 лютого, Білий дім спростовує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі