пʼятниця, 18 березня 2022 21:41

Блокада Маріуполя: Макрон висловив стурбованість Путіну

Блокада Маріуполя: Макрон висловив стурбованість Путіну
Президент Франції Еммануель Макрон закликав президента РФ Володимира Путіна зняти блокаду Маріуполя. Фото: Facebook

Президент Франції Еммануель Макрон висловив "сильну стурбованість" ситуацією в Маріуполі і закликав президента РФ Володимира Путіна "зняти облогу" міста.

Макрон з Путіним спілкувалися по телефону 18 березня, повідомляє Le Figaro.

Розмова тривала 70 хв. Деталі бесіди оприлюднили в Єлисейському палаці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна може затягтися до кінця року" – мер Івано-Франківська

Макрон також попросив надати жителям міста доступ до гуманітарної допомоги".

"Президент попросив про конкретні заходи зі зняття облоги Маріуполя, відкриття гуманітарного доступу та негайне припинення вогню", - йдеться в заяві.

Президент Франції наголосив на негайному дотриманні режиму припинення вогню на всій території України.

Іншу заяву після розмови президентів опублікували на сайті Кремля, повідомляє Європейська правда. У ній йдеться, що Путін заявив Макрону про "чисельні військові злочини, які щодня вчиняють українські силовики та націоналісти, зокрема масовані ракетні та артилерійські обстріли міст Донбасу".

Місто Маріуполь в блокаді з 1 березня. Більше 350 тис. жителів продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидають від 50 до 100 авіабомб. Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% - не підлягає відновленню, заявив заступник мера Маріуполя Сергій Орлов. Кількість загиблих перевищила 2,3 тис. за його словами, багато людей ще перебувають під завалами, тому кількість загиблих може бути значно вища.

Зараз ви читаєте новину «Блокада Маріуполя: Макрон висловив стурбованість Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі