четвер, 18 липня 2024 06:10

Байден захворів на Covid-19

Байден захворів на Covid-19
У президента США Джо Байдена підтвердили коронавірус. Фото: gettyimages.com

У президента США Джо Байдена 17 липня зафіксували позитивний результат тесту на Covid-19.

Білий дім підтвердив цю інформацію та зазначив, що Байден вакцинований і має м'які симптоми. Про це повідомляє CNN.

Байден склав тест після свого першого заходу у Лас-Вегасі, де він мав пізніше виступити на щорічній конференції UnidosUS.

"Президент сьогодні вдень звернувся із симптомами верхніх дихальних шляхів, включаючи ринорею (нежить) та непродуктивний кашель, із загальним недомаганням", - йдеться у записці лікаря Байдена, наданої прес-секретарем Білого дому Карін Жан-П'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі претенденти випереджають Байдена: у США опублікували закриту соціологію демократів

Підтвердження Білого дому з'явилося слідом за заявою генерального директора UnidosUS Джанет Мургії, після того, як Байден запізнився на півтори години на свій запланований виступ.

"Я щойно говорила телефоном з президентом Байденом. І він поділився своїм глибоким розчаруванням через те, що не зміг приєднатися до нас сьогодні вдень. Президент був на багатьох заходах, як ми всі знаємо, і щойно отримав позитивний результат на Covid ", - сказала Мургія.

Видання зазначає, що президент США перебуватиме на самоізоляції у резиденції у Делавері та продовжуватиме виконувати обов'язки глави держави.

Пізніше Байден підтвердив, що отримав позитивний результат тесту на Covid-19. Каже, що почувається добре, а під час самоізоляції планує продовжити працювати.

"Сьогодні вдень я отримав позитивний результат тесту на COVID-19, але почуваюся добре і дякую всім за добрі побажання. Я буду перебувати в ізоляції, поки не одужаю, і в цей час я продовжуватиму працювати, щоб виконати роботу для американського народу", - написав Байден у соцмережі X.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що готовий вийти з президентських перегонів, якщо матиме серйозні проблеми зі здоров'ям.

Кілька днів тому Байден під час пресконференції відкинув заклик покинути президентські перегони. Тоді він заявив, що ще в лютому пройшов три неврологічні обстеження і вони показали хороші результати.

Зараз ви читаєте новину «Байден захворів на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі